Измамна криптосхема за милиарди в София. Прокуратурата обяви, че разследва дали през платформата

...
Измамна криптосхема за милиарди в София. Прокуратурата обяви, че разследва дали през платформата
Коментари Харесай

Има ли измамна схема за криптовалути в София

Измамна криптосхема за милиарди в София. Прокуратурата обяви, че проверява дали през платформата NEXO, която е обвързвана с някогашен народен представител, са минали като оборот 94 милиарда $ с машинация, осведоми NOVA NEWS.

Над 300 прокурори и спецполицаи проверяват дали има данни за пране на пари и данъчни закононарушения. Разследва се и финансиране на терористичната организация " Хамас ". От компанията Nexo разпространиха позиция, в която се споделя, че към момента не са им показани публични документи, които еднопосочно да посочат искания към тях. 

Според Владислав Драмалиев, специалист по криптовалути, прането на пари се случва във финансови институции.

" Всяка една транзакция на криптовалута се записва. За да се употребяват криптовалути в действителния свят, те се обменят на тържища за същински пари. Обикновено са контролирани. Познавам хора, които работят в NEXO, моите наблюдения са, че са същински експерти. Да минат 94 милиарда $ през компанията незадължително значи, че има машинация, а може бизнесът да върви добре. Компанията главно дава заеми чрез поръчителство в криптовалути или рента възвръщаемост към 10% за подадени средства. Лихвата е консервативна ", разкри той. И добави, че NEXO не дава услуги на български жители.


Според журналиста Стоян Нешев прокуратурата е обрисувала плашеща картина.

" Пазарът се трансформира в магнит за измами, само че те би трябвало да бъдат потвърдени. Разследва се проведена незаконна група посредством криптобанката, към момента няма изясненост кои са арестуваните лица и дали има повдигнати обвинявания. Няма по какъв начин прокуратурата и ДАНС няма по какъв начин да влизат и да претърсват без правосъдно утвърждение. Бившият народен представител Антони Тренчев е лицето на тази компания, а това докара до обвинявания на Слави Трифонов към Асен Василев, че е влизал в офисите на NEXO ", съобщи той. 

По думите му в случай че това е финансова пирамида, би трябвало да се знае какъв брой са потърпевшите.

" Твърди се, че нереално висока рента е подмамвала вложителите. Важно е и дали българи или чужденци са клиентите и с какъв брой са ощетени ", счита Нешев. 

Целия диалог гледайте във видеото. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР